OPREMA ZA VOJSKU


Termovizija se upotrebljava u svim rodovima vojske: kopnenoj vojsci, mornarici i avijaciji. U većini slučajeva sistemi termovizije su sastavni deo nekog drugog sistema. Ovde predstavljamo termovizijsku kameru kao samostalan uređaj koji se može iskoristiti na svim mestima na kojima je potrebno noćno osmatranje i izviđanje.

Fleksibilni prenosivi solarni paneli su specijalno dizajnirani za upotrebu u NATO savezu. Obezbeđuju neophodnu električnu energiju za napajanje elektronskih uređaja, kao i punjenje postojećih akumulatora. Vojnik sa svojom opremom postaje uvek operativan i nezavisan sa pristupom električnoj energiji na bilo kom mestu.  Izrađuju se u dve varijante: za vojnu primenu gde ispunjavaju sve military standarde i za civilnu upotrebu.

Optički sistem za detekciju, identifikaciju i utvrđivanje nepoznatih materija je namenski uređaj napravljen pre svega za vojsku, policiju i specijalne jedinice. Princip rada je zasnovan na optičkom sistemu za detektovanje, pa prepoznaje materije bez dodira ili čak kroz staklo ili plastičnu ambalažu.

Bruker Daltonics je vodeći svetski proizvođač sistema koji pokrivaju kompletnu oblast hemijske, biološke, radiološke i nuklearne detekcije. Glavni je snabdevač za vojske širom sveta.

Termoviziju i solarne panele smo detaljnije obradili na posebnim stranicama, jer se mogu primeniti i u civilnoj upotrebi. Za optičke sisteme za detekciju nepoznatih materija i sisteme koji se upotrebljavaju za detekciju NHB opasnosti u ABHO rodu vojske smo dali samo kratak pregled. Za detaljnije informacije pozovite „Tesla sisteme“, odeljenje za specijalne instalacije.


Seoba Srba 1690, Paja Jovanović, ulje na platnuStrana vojna delegacija u poseti Tesla sistemima
(Bojan B. Dimitrijević, pomoćnik ministra odbrane Republike Srbije, Janne Kristina Larsen, Danish Defense Personnel Organization, Nebojša Nikolić, International Organization for Migration)

 


LOGIN
niste ulogovani
e-mail adresa:
lozinka:

Zaboravili ste lozinku?   

PRETRAŽIVAČ
Unesite reč ili frazu:

NEWSLETTER
Unesite Vašu Email adresu:

TESLA SISTEMI
Ekipa na terenu

 


 

 


SUPERBRANDS
Pogledajte fotografije i video sa svečane dodele nagrada »

KATALOG
Pogledajte katalog Tesla sistema »

ISO 9001

 

 

ISO 14001

 

 

ISO 18001

 

 

ISO 20000

 

 

ISO 22301

 

 

ISO 27001

 

 

ISO 50001

 

 

ISO 37001

 

 


NIKOLA TESLA
www.tesla-museum.org »